Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 05 Rujan 2014 07:15

Prevarom zgrnule milijune

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon provedene istrage,Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 34-godišnje vlasnice agencije za nekretnine iz Stobreča, zbog devet kaznanih dijela prijevare i jedne prijevare u gospodarskom poslovanju u ukupnom iznosu nešto manjem od milijun eura.

Optužnica je tereti da je u razdoblju od 2010. do 2013.lažno prikazala da će u ime devet osoba i za njohov račun lažno posredovati pri kupnji nekretnina i pribavljanju lokacijske i uporabne dozvole. Devet klijenata u dobi od 36 do 66 uplatilo joj je zatražene iznose, ukupno 872.000 eura i 395.66,00 kuna, no ona im ugovorene obveze nije ispunila niti im je vratila novac, ističe se u optužnici u kojoj se ne navodi da je riječ o vlasnici agencije za nekretnine.

Ona se tereti i da je od 2010. do 2012. u Splitu kao odgovorna osoba u svojoj agenciji za nekretnine lažno prikazala 64-godišnjakinji, inače vlasnici obrta za knjigovodstvene usluge, da će joj za usluge vođenja poslovnih knjiga isplatiti 32.000 kuna, no to nije učinila. Optužnicom joj se stavlja na teret i da je od 64-godišnje odgovorne osobe trgovačkog društva pozajmila 34.000 eura lažno prikazujući kako joj novac treba za kupnju nekretnine te da će ga vratiti do 30. travnja 2013., no unaprijed je odlučila da to neće poštovati.

Prekinut postupak protiv supruga

Zbog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju, 34-godišnja vlasnica agencije za nekretnine i njezina 55-godišnja majka optužene su da su 66-godišnjaku lažno prikazale kako će mu osigurati povrat štednje iz jedne banke u stečaju. Čovjek im je povjerovao i predao 8550 eura koje su zadržale za sebe.

Optužena je u pritvoru je provela tri mjeseca. Istražni zatvor joj je zamijenjen mjerom opreza tijekom koje se svakog tjedna treba javljati u policijsku postaju, a ne smije napuštati ni svoje prebivalište bez odobrenja suda.

Ona je zbog prijevara početkom lipnja bila uhićena zajedno s majkom i suprugom. U istrazi je prekinut postupak protiv njezina supruga.

Izvor: Hina

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeŽUPANIJAZ.A.K. Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala