Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\vedran
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/vedran
Četvrtak, 04 Rujan 2014 10:47

Otvorena izložba „Bez početka i bez kraja“

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Rezultat svega je igračka. Nova igračka trodimenzionalna je, na zid ovješena, viseća ili samostojeća estetska činjenica, sebi dovoljna, ali ne nužno i samo takva -  kazao je 03. rujna Vedran Karadža Tabulov prilikom otvorenja svoje izložbe „Bez početka i bez kraja“ koja u Muzeju grada Trogira ostaje otvorena do 13. rujna.

Dodao je kako je sve promjenjivo i nikako ne miruje, pa tako ni on, ni njegov duh.I baš kao što se mijenjaju oblici, udjeli materija i rasporedi svojstava, težnje i ostvarenja, vrijeme provedeno i dobiveno u stvaralačkom radu, širi se, dakako, i moj vidokrug, pomiče fokus i mijenja kvaliteta gledanja, subjektivnih zapažanja. Ona će vrijediti jedino ako ih se shvati kao iskaz mojeg sadašnjeg tijeka svijesti o sebi i onome što radim uopće. Radove svoje radim  od srca i ne gledam na ono što rade drugi ljudi. Oni predstavljaju moju potrebu da se tako izražavam, kazao je autor.

Posjetiteljima je autorov opus predstavila kustosica Goranka Tomaš  koja je istaknula kako se autor izloženim asamblažima malo igrao, istraživao Drvenik Veli, mjesto svog djetinjstva , što je rezultiralo zanimljivim likovnim djelima. 

Inače, Vedran Karadža Tabulov akademski slikar,grafičar i profesor likovne kulture rođen je u Splitu, 28. travnja 1977. godine. Nakon završene opće gimnazije, upisao je Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu gdje je i diplomirao  2002. godine u klasi profesora Igora Dragičevića. Poslije studija sve češće boravi na otoku Velom Drveniku, gdje se kontinuirano bavi asamblažom. Član je HULU Split, LIKUM i HZSU, a živi i radi na relaciji Split – Solin – Veli Drvenik.

{gallery}vedran{/gallery}

HomeKULTURAGlazbena škola Josipa Hatzea, DO Trogir: Svečani koncert povodom dana škole Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala