Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 04 Rujan 2014 10:11

20. obljetnica smrti Cate Dujšin Ribar

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U Muzeju grada Trogira - Galeriji Cate Dujšin Ribar, u ponedjeljak, 8. rujna 2014. u 20:00 sati održat će se prigodan program u povodu obilježavanja 20. obljetnice smrti slikarice Cate Dujšin Ribar.

U programu obilježavanja 20. obljetnice smrti Cate Dujšin Ribar sudjelovat će dramski umjetnik Elvis Bošnjak, publicist Igor Brešan, ravnateljica muzeja Fani Celio Cega, profesor Ivo Delalle, violončelist Dubravko Geić, pijanist Vinko Buble i kustosica Aleksandra Bilić Petričević. Potaknuti Catinim riječima organizatori večeri sjećanja na Catu Dujšin Ribar, odlučili su ne raditi samo celebralno, nego srcem i dušom ispričati priču o Cati.

U Galeriji koja nosi njeno ime, urešenoj njenim djelima, koje je darovala svojem rodnom gradu, 8. rujna 2014. (na 20. obljetnicu njene smrti), posjetiteljima će se otkriti drugačija Cata. Cata privatno – supruga, prijateljica, pjesnikinja: O čemu je Cata pisala svojem suprugu Dubravku Dujšinu, posjetiteljima će, iz do sada neobjavljenih pisama, otkriti kustosica Muzeja grada Trogira, Aleksandra Bilić Petričević; o čemu su razgovarali, kako su se družili, kako je došlo do osnivanja Galerije Cate Dujšin Ribar ispričat će Catin prijatelj, profesor Ivo Delalle. Osobnu priču o Cati i njenoj likovnosti ispričat će i publicist Igor Brešan, a Catine stihove interpretirat će Elvis Bošnjak.

Večer će zaokružiti glazbenici – violončelist Dubravko Geić i pijanist Vinko Buble.

Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Rujan 2014 07:08
HomeDOGAĐAJIZABAVA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala