Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 27 Kolovoz 2014 07:24

U Brodotrogiru novi dok uskoro u funkciji

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Brodotrogir d.d. postao je vlasnikom raznovrsne opreme i strojeva nakon što je pobijedio na natječaju putem kojeg se prodavala cjelokupna pokretna imovina brodogradilišta „Kraljevica“ u stečaju. Sva imovina ponuđena je po početnoj cijeni od 14,9 milijuna kuna, a u konačnici kupljena je za ponuđenih 17 milijuna kuna.

Veliki dio opreme i strojeva već je stavljen u funkciju, a dio se još uređuje. Za opremnu obalu  brodogradilišta privezan je i 64 metarski dok koji je tijekom proteklog vremena  bio smješten na većem „kraljevičkom“ (DOK 15) doku škvera gdje se uređivao.

Radi se o armiranobetonskom,monolitnom  plivajućem doku (DOK 4). Na doku se provela betonska sanacija glavne palube kao i gornjih paluba na kojima se nalaze tornjevi; dna pontona u tanku br. 3; vanjskih površinskih zidova  iznad razine glavne palube; unutarnjih površina zidova tornjeva i vanjskih površina ispod razine glavne palube te sanacija glavnih rebara.

Kako bi se završili već započeti betonski radovi na unutarnjoj stijenci i glavnoj palubi te obavila antikorozivna zaštita, dok će još neko vrijeme biti privezan za obalu.Ukoliko bude sve po planu, ovaj dok bi mogao biti uskoro završen, kada će započeti s obavljanjem svoje funkcije što podrazumijeva prihvat i remontiranje svih vrsta brodova do 800 tona i 55 metara dužine.

Stavljanjem ovog doka u funkciju Brodotrogir d.d. će proširiti svoje  usluge, a kako  već raspolaže s velikim plutajućim dokom od 7300 t nosivosti, stavljanjem u funkciju ovog doka manje nosivosti bit će omogućeno klasificiranje poslova  prema veličini broda i obimu poslova što će dodatno obogatiti remontnu ponudu.

Uskoro će remontni poslovi s morske strane, uz već postojeću veliku dizalicu maksimalnog dizanja 70 tona, biti upotpunjeni i manjom plovnom dizalicom maksimalnog dizanja 8 t.

Izvor: Brodotrogir.hr

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Kolovoz 2014 10:01
HomeTROGIRUmro legendarni novinar Joško Brešan Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala