Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 25 Kolovoz 2014 11:50

Završila je 17. Dalmatinska šansona

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Završila je 17. Dalmatinska šansona koju je osvojila slijepa Bernarda izvevši pjesmu "Olujna noć" koju je žiri nagradio prvim mjestom a publika drugim!

Svojim glasom mlada debitantica je osvojila sve prisutne izvevši "Olujnu noć", autor glazbe je Duško Rapotec Ute koji ima hattrick sa pobjedama na festivalima u zadnje tri godine!

Počelo je sa pobjedom na Splitskom festivalu 2012. godine sa pjesmom "Zašto uvik pivan" u izvedbi Tomislava Bralića i klape Intrade, prošle godine je njegova pjesma "Oprosti mi jube" u izvedbi klape Cambi iz K. Kambelovca bila aposlutni pobjednik Dalmatinske šansone koja je ove godine proglašena i najslušanijom skladbom prošle šansone. Autor teksta je R. Pilepić a aranžer I. Popeskić. 

http://www.youtube.com/watch?v=gJZRbF-E1pc

Prvu nagradu publike su dobili momci iz klape Brodarica za skladbu "Jednom kad odem", nagrada za najbolji tekst je otišla u ruke Ante Viljca za skladbu "Šibenska bura" koju izvode klapa Maslina i Šime Bubica. Najboljim interpretatorima se pokazala klapa Iskon u pjesmi "Duga". Martina Fernandez je proglašena najboljom debitanticom festivala, najbolje kantautorsko djelo je "Nisan te pripoznala" Meri Cetinić, a najbolji aranžan je napravio Ivica Popesić za pjesmu "Olujna noć".

 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeZABAVAZavršila je 17. Dalmatinska šansona Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala